Salam de biscuiti reteta (de post)

de ionix in Mancaruri de post, 5 Dec 2009 | 15057 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
eu una il prefer cu unt si lapte daaaaaar pentru ca suntem in post il facem cu inlocuitori :D... poza de FINAL n-o am inca scoasa de pe telefonul sotului :D

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 400 g biscuiti petit beurre de la LU
  • un pachet de margarina
  • 3 linguri cu zahar
  • 6 linguri cacao
  • circa 100 ml apa
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • o esenta de rom
  • 300 g rahat 
  • 200 g nuca
  • nuca de cocos pt ornat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta (de post):

 Salam de biscuiti reteta

Intr-o cratita se pune margarina la topit. cand s-a topit adaugam apa, zaharul si esenta de rom.

Se da la racit compozitia.

Intre timp rupem biscuitii in bucatele, taiem cubulete rahatul (printre care presaram zahar vanilat pt a nu se lipi) si rupem cu mana nucile. toate acestea le amestecam bine si presaram peste lingurile de cacao, amestecant bine sa fie raspandita uniform.

Peste ingredientele uscate si amestecate cu cacao se toarna compozitia care a fost la racit. Se incorporeaza bine si se gusta pentru a vedea daca mai puneti zahar sau nu.

Pe o folie alimentara de plastic se intinde 1/3 din compozitia obtinuta si se ruleaza. se strange bine dinspre capete si se ruleaza. Se obtin circa 3 salamioare de biscuiti. Se innoada la ambele capete si se da la frigider cel putin 12 ore.

In momentul in care vreti sa-l mancati presarati nuca de cocos peste, va avea un aspect mai placut.

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Michelle 1

05.12.2009, 17:25

crisad 1

05.12.2009, 17:46

ionix 1

06.12.2009, 09:15

nu e cine stie ce dar merge cand ai pofta de dulce in timpul postului

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu nuca si stafide - de post